Spoedeisende hulp na lek in Internet Explorer

19 september 2013 | Door redactie

Net als andere browsers is Internet Explorer is nog altijd niet veilig voor hackers. Na de ontdekking van een nieuw lek brengt Microsoft een spoedupdate uit. Gebruikers van Internet Explorer moeten op dit moment zelf naar de website van Microsoft surfen en de update handmatig installeren.

Internet Explorer heeft met een gevaarlijk lek te kampen. Wie kwaad wil, kan het lek misbruiken door een malafide website te bouwen. Als de surfer deze bezoekt, kan via deze kwaadaardige website een code in de browser uitgevoerd worden die de gebruiker besmet. Kwaadwillenden hebben in Internet Explorer 8 en 9 al geprobeerd het lek uit te buiten. Op een herhaling zit Microsoft niet te wachten, dus is er met spoed een update uitgebracht. Microsoft gaat de update niet meteen automatisch via Windows Update verspreiden. U zult die dus handmatig moeten installeren.

Internet Explorer 6 t/m 11 lek

De kans is groot dat u als gebruiker van Internet Explorer met versie 6, 7, 8 , 9, 10 of 11 over het web surft. U heeft dan met het lek te maken. De update kunt u vinden op de website van Microsoft. Daar leest u ook meer over de spoedupdate.