Sterke wachtwoorden met een knipoog

4 augustus 2015 | Door redactie

Hoewel uiteindelijk elk wachtwoord te kraken is door cybercriminelen, is het verstandig om sterke wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen. Omdat u bij vrijwel elke online dienst moet inloggen is bijhouden van allemaal verschillende wachtwoorden geen eenvoudige taak. U kunt daarom best wat vaker emoticons in uw wachtwoorden gebruiken. Deze zijn veiliger en makkelijker te onthouden.

Zoals u eerder dit jaar kon lezen, kiezen veel mensen voor simpele wachtwoorden. De reden? Gemakzucht. Toch hoeft het aanmaken van een sterk wachtwoord geen hogere wiskunde te zijn. Door gebruik te maken van letters, cijfers en speciale tekens, zijn uw wachtwoorden een stuk moeilijker te kraken. Emoticons lenen zich hier uitstekend voor, want dit zijn afbeeldingen in de vorm van letters, cijfers en leestekens.

Emoticon alleen als toevoeging

Emoticons drukken vaak een bepaalde emotie uit (zie de afbeelding hieronder), waardoor u ze makkelijker kunt onthouden. Vooral als u er een soort verhaal aan vast knoopt. Voor het doen van de belastingaangifte kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘B3l@st1ng:-(‘, want leuker kunnen ze het niet maken. Let er wel op dat u de emoticons altijd gebruikt als toevoeging aan uw (bestaande) wachtwoord, want anders wordt het voor hackers juist weer gemakkelijker om bij uw gegevens te komen.

Emoticons