Update dicht 24 lekken in Microsoft en Adobe

Een recente update van Microsoft en Adobe heeft 24 beveiligingslekken gedicht. Heeft u de software nog niet geüpdatet, dan kunt u dat het beste alsnog zo snel mogelijk doen. Door de beveiligingslekken hebben onbevoegden namelijk de mogelijkheid het hele systeem over te nemen.

19 juni 2013 | Door redactie

De beveiligingslekken van Microsoft en Adobe zaten in Adobe Flash Player, Internet Explorer 6, 7, 8, 9 en 10, Microsoft Office 2003 en Office 2011 voor Mac en Windows. Als gevolg van de beveiligingslekken is het mogelijk dat hackers toegang krijgen tot uw systeem en er met bedrijfsgevoelige informatie vandoor gaan. Ook kan het systeem compleet afsluiten en onbruikbaar worden. Dat kan dus een behoorlijke schadepost opleveren voor uw organisatie.

Updates Microsoft, Windows en Adobe

Adobe heeft updates uitgebracht voor Windows, Mac, Linux en Android. De ondersteuning voor Flash Player versie 10.3 stopt per 9 juli. U zult Flash Player dan moeten upgraden naar de beter beveiligde versie 11.7.x.
Heeft u Windows nog niet geüpdatet via de automatische updates, dan kunt u het beste alsnog zo snel mogelijk de Windows Update handmatig uitvoeren om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot het systeem.