Uw bv draait toch wel op Windows 7 of 8?

4 april 2014 | Door redactie

Met ingang van 8 april 2014 zal Microsoft niet langer updates uitbrengen voor het besturingssysteem Windows XP. Beveiligingslekken zullen daardoor niet meer worden gedicht. Vorig jaar april gebruikte 40% van de Nederlandse ondernemingen nog Windows XP. Als ook uw bv tot deze groep behoort, is het zaak hoge prioriteit te geven aan de overstap naar een nieuwer besturingssysteem.

Het besturingssysteem Windows XP is sinds 2001 op de markt en inmiddels opgevolgd door Windows 7 en 8. Deze versies ondersteunt Microsoft uiteraard nog wel met updates. Als uw bv nog gebruikmaakt van Windows XP is het daarom aan te bevelen met spoed over te stappen op een nieuwere versie van Windows. U kunt eenvoudig controleren of uw computer op het verouderde besturingssysteem draait door deze website te raadplegen.

Cybercriminelen storten zich op Windows XP

De migratie naar een nieuw besturingssysteem is een flink project. Ook de applicaties die op uw computer draaien moeten namelijk verenigbaar zijn met de nieuwere versie. Software die niet op Windows 7 of 8 draait, moet worden hergeprogrammeerd of vervangen. Toch is niets doen geen optie. Uw onderneming is vanaf 8 april zeer kwetsbaar voor aanvallen van cybercriminelen. De verwachting is dat zij zich massaal op Windows XP zullen storten na deze datum. Mogelijk hebben hackers nu al beveiligingslekken geconstateerd, waarvan zij pas na 8 april gebruik zullen maken, zodat Microsoft de aanvallen niet meer zal pareren.