Veiliger inloggen met SMS-verificatie

12 juni 2013 | Door redactie

Onlangs voerde Twitter SMS-verificatie in. Daarmee is uw account beter beschermd. Deze vorm van authenticatie kunt u ook al gebruiken bij onder meer Google, Microsoft en Facebook. Het is misschien even een gedoe om het in te stellen, maar daarna is de kans wel een stuk kleiner dat iemand anders toegang krijgt tot uw accounts.

Logt u met uw account in op bijvoorbeeld Twitter of Facebook, dan moeten die websites zeker weten dat u bent wie u zegt te zijn. Daarvoor heeft u natuurlijk een wachtwoord. Maar misschien wilt u meer beveiliging. Dat kan met SMS-verificatie. Zodra u probeert in te loggen, krijgt u dan een SMS met een verificatiecode. U heeft pas toegang tot uw account als u deze code invoert. U heeft waarschijnlijk altijd uw mobiele telefoon bij de hand, maar een hacker die alleen uw wachtwoord weet niet.

Tweestaps authenticatie inschakelen

Op de meeste websites die SMS-verificatie aanbieden, kunt u de dienst zo instellen dat u alleen een SMS’je krijgt als u inlogt op een onbekende locatie. Zo hoeft u niet elke keer een verificatiecode in te voeren als u vanuit uw kantoor of huis inlogt. Bij Twitter vindt u SMS-verificatie onder ‘instellingen’. Scroll daar naar beneden tot ‘accountbeveiliging’. Bij Facebook klikt u op ‘accountinstellingen’ en dan ‘beveiliging’. Google heeft een aparte pagina voor authenticatie in twee stappen. Bij Microsoft logt u in met uw Microsoft ID, gaat u naar ‘accountgegevens’ en dan ‘beveiligingsgegevens’.