Ministeries moeten e-factuur gaan accepteren

2 augustus 2010 | Door redactie

Heeft u ministeries onder uw debiteuren, dan kunt u hen vanaf 1 januari elektronische facturen sturen via digipoort. Dit is het elektronische postkantoor van de overheid. De ministerraad heeft onlangs besloten dat alle ministeries hier uiterlijk vanaf 1 januari op aangesloten moeten zijn.

U kunt een interessante kostenbesparing boeken als u de facturen van uw onderneming elektronisch verstuurt. Hoeveel precies kunt u uitrekenen met de online rekenhulp ‘Besparen met e-factureren' die u vindt onder het tabblad ‘Tools' op deze website. Dit is vooral interessant als u dit in één keer op al uw debiteuren kunt toepassen, maar dan moeten zij uw digitale facturen wel kunnen verwerken. Zoals u in het bericht ‘Steeds meer overheden accepteren e-facturen' op deze site kunt lezen, geeft de overheid hierin het goede voorbeeld.

Kijk of uw ministerie op de lijst staat

De bedoeling is dus dat alle ministeries aan het eind van dit jaar klaar zijn om uw elektronische facturen te ontvangen via digipoort. Ook de overheid wil profiteren van de voordelen hiervan. Daarom is het doel van de rijksoverheid ook om in 2014 minimaal 80% van alle facturen elektronisch te ontvangen ten verwerken. Heeft u ministeries onder uw debiteuren, dan kunt u in de lijst van overheden die elektronische facturen kunnen verwerken op de website van de rijksoverheid zien of u hen al digitaal kunt factureren.