Nieuw dga-pensioen minstens jaar uitgesteld

17 september 2015 | Door redactie

Uit de stukken die gepubliceerd zijn op Prinsjesdag, blijkt dat de hervorming van het pensioen in eigen beheer met minimaal één jaar wordt uitgesteld. Eerder kondigde staatssecretaris Wiebes van Financiën nog aan om per 1 januari 2016 een nieuwe wet in te laten gaan. Deze deadline gaat hij dus niet halen.

In het nieuwsartikel ‘Nieuwe pensioenopties voor dga bekend’ las u dat de staatssecretaris op 1 januari 2016 een nieuwe wet in werking wilde laten treden die een einde zou maken aan de problematiek rondom het pensioen in eigen beheer. Op Prinsjesdag is echter niets vernomen van die plannen. Uit een bijlage bij het Belastingplan 2016 blijkt nu dat de staatssecretaris pas in 2016 verder laat onderzoeken hoe het pensioen in eigen beheer vereenvoudigd kan worden. Dit betekent dat een alternatief pensioen voor u als dga niet vroeger dan 1 januari 2017 ingevoerd wordt.

Lees over de nieuwe pensioenplannen in BV Rendement

In het augustusnummer van BV Rendement kon u al een uitgebreid artikel lezen over de alternatieven voor het pensioen in eigen beheer. U kunt het artikel als abonnee ook digitaal teruglezen in Mijn Bibliotheek. Bent u nog geen abonnee? Sluit dan nu een proefabonnement af