Netwerksite LinkedIn is gestopt met het tonen van de geboortedatum van gebruikers op profielen. LinkedIn vindt namelijk dat werkgevers niet naar de leeftijd van sollicitanten moeten kijken, maar de meest bekwame persoon moeten selecteren op basis van het cv.
Soms sluiten werkgevers bepaalde sollicitanten uit op basis van hun leeftijd. LinkedIn is het hier niet mee eens en draagt een steentje bij aan het bieden van gelijke kansen voor sollicitanten van alle leeftijden. Sinds kort is de geboortedatum van gebruikers namelijk niet meer te zien op het LinkedIn-profiel. Natuurlijk kunnen werkgevers de leeftijd van een gebruiker in zekere mate schatten door naar de profielfoto te kijken, maar de zet van LinkedIn moedigt recruiters toch aan om meer naar bekwaamheid te kijken.
Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt is bij wet verboden. De overheid heeft zelfs regelingen in het leven geroepen om organisaties aan te moedigen oudere werknemers in dienst te nemen. Toch komt het in de praktijk nog regelmatig voor dat organisaties specifiek op zoek zijn naar iemand in een bepaalde leeftijdscategorie. LinkedIn is van mening dat door te selecteren op leeftijd vaak niet de meest bekwame kandidaat wordt aangenomen voor een functie. Daarom mogen gebruikers dus niet langer hun geboortedatum tonen op de profielpagina.