Is uw organisatie de vitaalste van het land?

14 april 2016 | Door redactie

Organisaties die duurzaam met hun werknemers omgaan, kunnen de titel ‘Vitaalste bedrijf van Nederland’ winnen. De eerste provinciale voorrondes starten deze week tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.

De eerste voorronde voor de vierde zoektocht naar het vitaalste bedrijf van Nederland zijn gestart. Organisaties die veel doen aan duurzame inzetbaarheid en hun zorgplicht voor werknemers serieus nemen, maken kans op de titel die in het leven is geroepen door brancheorganisatie MKB-Nederland. De voorronde voor de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland is inmiddels begonnen. Werkgevers uit deze provincies kunnen zich nog tot en met 20 mei inschrijven. Op 17 juni worden de winnaars van deze voorrondes bekendgemaakt. Binnenkort starten ook de andere vier regionale voorrondes.

Winnen is goed voor imago

De winnaars van de voorrondes nemen het in het najaar tegen elkaar op. Op 16 november wordt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam bekendgemaakt welke organisatie zich een jaar lang het vitaalste bedrijf van Nederland mag noemen. Deze titel in de wacht slepen is niet alleen goed voor het imago van de winnaar, maar brengt binnen het midden- en kleinbedrijf ook de nodige publiciteit met zich mee.

Werkgever heeft belangrijke rol bij vitaliteit

De bedoeling van de wedstrijd is om aandacht te vragen voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dat houdt meer in dan alleen voldoende sporten en gezond eten. Ook de juiste werkhouding (tool), de hoeveelheid werkdruk en bijvoorbeeld slaapproblemen hebben invloed op de vitaliteit van een werknemer. Werkgevers spelen daarbij een belangrijke rol. Zij kunnen bijvoorbeeld letten op stresssignalen (tool) van werknemers en oefeningen aanbieden voor de juiste werkhouding (tool).