Overheid geeft loopbaanadvies aan secretaresses 45+

Ruim 25.000 werkenden van 45 jaar of ouder kunnen zich aanmelden voor persoonlijk loopbaanadvies van de overheid. Secretarieel medewerkers vallen onder de zeven beroepsgroepen die in aanmerking komen voor dit ‘ontwikkeladvies’.

8 december 2017 | Door redactie

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidieregeling opgesteld als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers. De arbeidsmarkt verandert namelijk snel, en oudere medewerkers in sommige beroepsgroepen kunnen hierdoor uit de markt gedrukt worden. De subsidieregeling is bedoeld om deze medewerkers gezond hun pensioengerechtigde leeftijd te laten halen. Administratief personeel, secretarieel personeel en (management)assistenten van 45 jaar en ouder vallen ook onder de regeling.

Persoonlijk ontwikkelplan (POP) voor secretarieel medewerkers

Agentschap SZW heeft de voorwaarden voor de subsidieaanvraag helder op een rijtje gezet op zijn website. In de Staatscourant is de volledige tekst te lezen. Een erkend loopbaanadviseur is de persoon die de aanvraag moet doen. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, komt er per medewerker een bedrag van € 600 vrij. Het resultaat van het ontwikkeladvies is een Persoonlijk ontwikkelplan (POP) (tools) waarin onder meer staat wat de medewerker kan doen om gezond de eindstreep van zijn loopbaan te halen.