Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

29 juli 2015 | Door redactie

Van 19 oktober tot en met 13 november 2015 kunt u de ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid aanvragen om werknemers lang en gezond aan het werk te houden. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft weer € 22 miljoen beschikbaar gesteld voor duurzame inzetbaarheid.

De subsidie Duurzame inzetbaarheid van het Europees Sociaal Fonds (ESF) is onder andere bedoeld om werknemers te helpen om gezond aan het werk te blijven of om ze op tijd te laten omscholen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) liet onlangs via de Kamerbrief voortgang programma Duurzame Inzetbaarheid (pdf) aan de Tweede Kamer weten dat dit jaar hiervoor – net als vorig jaar – weer € 22 miljoen beschikbaar wordt gesteld.

ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid aanvragen

Uw aanvraag voor de ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid kunt u van 19 oktober 09:00 uur tot en met 13 november 2015 17:00 uur indienen op agentschapszw.nl. Daar vindt u ook voorbeelden van projecten die subsidie hebben ontvangen. Als u subsidie toegewezen krijgt, ontvangt u maximaal de helft van de projectkosten als tegemoetkoming. De andere helft moet u zelf inleggen. Het maximale subsidiebedrag is € 10.000.