Toolbox Duurzame Inzetbaarheid uitgebreid

18 augustus 2014 | Door redactie

De Toolbox Duurzame Inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is aangevuld. Onlangs zijn er weer twintig nieuwe instrumenten voor duurzame inzetbaarheid toegevoegd. Ook op het gebied van scholing kunt u een hoop praktische instrumenten vinden in de Toolbox.

De Toolbox Duurzame Inzetbaarheid richt zich op werkgevers, werknemers en professionals op het gebied van mobiliteit. De Toolbox bestaat op dit moment uit 99 tools, scans en praktische tips om aan de slag te gaan met de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Specifiek voor werkgevers zijn er op dit moment 58 instrumenten beschikbaar.

Tools voor scholing en duurzame inzetbaarheid

De tools in de Toolbox Duurzame Inzetbaarheid zijn verdeeld over de thema’s (fysieke en mentale) gezondheid, mobiliteit en scholing en kunnen verschillende doelen hebben:

  • beschrijven: instrumenten die u helpen om een beter beeld te krijgen van wat duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie kan betekenen;
  • monitoren: instrumenten die u helpen om (een onderdeel van) duurzame inzetbaarheid in kaart te brengen, te meten of te analyseren.
  • beïnvloeden: instrumenten die u helpen om (een onderdeel van) duurzame inzetbaarheid te beïnvloeden.

Wilt u in uw scholingsbeleid meer aandacht besteden aan duurzame inzetbaarheid, dan vindt u in de toolbox 27 scholingsinstrumenten. Bij de instrumenten wordt ook aangegeven of er een wetenschappelijke onderbouwing is voor de tool in kwestie.