Onbezorgd op vakantie dankzij goede planning

Wie alleen werkt, heeft het best zwaar die laatste dagen voor de vakantie. Want als u geen vervanger heeft, zult u een aantal zaken moeten afronden voor u vertrekt. Als u echt geen werk kunt overdragen, is het een kwestie van een goede voorbereiding.

6 juli 2015 | Door redactie

Ligt uw vakantie nog in het verschiet, dan heeft u nog even de tijd om uw afwezigheid goed voor te bereiden. Dat betekent dat u het nog extra druk kunt hebben deze dagen. U wilt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk afronden. Voor lopende projecten zult u zaken vooruit moeten plannen en andere werkzaamheden kunt proberen  om uw afwezigheid heen te plooien. Ook al kunt u geen werkzaamheden bij collega’s neerleggen, licht anderen wel in over uw afwezigheid en of u wel of niet bereikbaar bent.

Wees duidelijk over uw bereikbaarheid

Wees ook naar klanten, leveranciers en andere relaties duidelijk over uw bereikbaarheid. Bent u wel of niet beschikbaar voor spoedeisende zaken? En zo ja, welke zijn dat dan? Wilt u dan gebeld worden of checkt u zelf uw e-mail tijdens de vakantie? Zo niet, vermeld dat dan duidelijk in de afwezigheidsmelding in uw e-mail. Maak hierover duidelijke afspraken met uw manager voordat u vertrekt. Zo voorkomt u dat u verkeerde verwachtingen wekt en er misverstanden ontstaan.