Hulp congresbezoeker bij vinden hotelkamer

Welke stad u kiest voor uw congres hangt af van verschillende factoren zoals ligging, aantal geschikte congreslocaties en andere voorzieningen. Amsterdam beveelt zichzelf aan als congresstad en ontwikkelde een speciaal label voor congresdeelnemers.

11 mei 2015 | Door redactie

Als u een congres organiseert, is de plaats net zo belangrijk als de aanwezige voorzieningen. Vaak is de band met een universiteit of het bedrijfsleven bepalend. Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat bezoekers een aangename tijd hebben buiten de muren van het congrescentrum. Lokale voorzieningen spelen dus net zo goed een rol. De stad Amsterdam zet zichzelf nadrukkelijk als congresstad op de kaart en introduceert het label I Amsterdam Approved voor congresdeelnemers. Dat moet een bepaalde prijskwaliteitverhouding van hotelkamers garanderen.

Redelijk tarief hotelkamers

Amsterdam heeft meer in de aanbieding dan de RAI; ook Amsterdam ArenA, het Westergasfabriekterrein en de Beurs van Berlage worden gebruikt als congreslocatie. Daar worden congressen georganiseerd voor 5.000 deelnemers of meer. Het speciale label moet deze stroom bezoekers makkelijker aan onderdak helpen. Congresbezoekers kunnen met het label een goede en betaalbare hotelkamer vinden. In samenwerking met Amsterdam Marketing en RAI bieden plaatselijke hotels tijdens congressen 65% van hun kamers aan tegen een redelijk tarief.