In 2019 op culinaire safari met nieuwe Michelinsterren?

Staat er een belangrijke zakenlunch of -diner op de planning? Een vorkje prikken in een Michelinster-restaurant is wellicht precies wat de zakelijke meeting nodig heeft. Wat is er veranderd in de nieuwste Michelinsterrenlijst?

20 december 2018 | Door redactie

Nederland telt op dit moment meer dan 100 restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Bij de uitreiking van de Michelinsterren voor 2019 blijkt dat de enige restaurants met drie sterren (te weten Inter Scaldes in Kruiningen, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen) niets aan hun status zien veranderen. Het langere lijstje met tweesterren-restaurants kent twee nieuwkomers: Sabero in Roermond en Pure C in Cadzand.

Eén Michelinster: twaalf eraf, elf erbij

Uit het befaamde Rode Gidsje blijkt daarnaast dat elf restaurants hun enige Michelinster verloren zijn en twaalf etablissementen er juist voor het eerst een hebben  gekregen. Houd uw organisatie wel van een gastronomisch avontuurtje voor zakelijke meetings (tool), dan kunt u een tafel boeken bij nieuwkomers Bougainville (Amsterdam), De Loohoeve (Schoonloo), Derozario (Helmond), Flicka (Kerkdriel), Monarh (Tilburg), O&O (Sint Willebrord), Olivijn (Haarlem), Oonivoo (Uden), Restaurant 212 (Amsterdam), Rijnzicht (Doornenburg), The Millèn (Rotterdam) en Voltaire (Leersum).