Inschrijven evenement liever niet via app

Overal zijn apps voor, dus ook voor de organisatie van uw evenement en alles wat daarbij komt kijken. Zo kunnen bezoekers zich inschrijven voor evenementen via een app. Makkelijk en snel, zou u denken. Uit onderzoek blijkt alleen dat bezoekers hier nauwelijks gebruik van maken.

13 juli 2015 | Door redactie

Er is een ruim aanbod aan apps voor evenementen. Vooral apps om bezoekers te registreren zijn er genoeg. Maar voor u uw bezoekers deze mogelijkheid aan gaat bieden: vraag u eerst af of zij daar wel behoefte aan hebben. In de praktijk blijkt dat bezoekers nauwelijks gebruikmaken van registratie via een app. Uit onderzoek van evenementregistratiebureau Invitado blijkt dat ongeveer 90% van de ondervraagden liet weten zich liever aan te melden via de pc of de laptop.

Voor congres niet mobiel inschrijven

Inschrijven via de smarthone en de tablet is veel minder in trek (respectievelijk 10% en 4,5%). Bezoekers van festivals en open dagen schrijven zich wel vaker in via een smartphone. Ze doen dat vaker dan belangstellenden voor een congres of een seminar. Mocht u dus willen experimenteren met evenementregistratie via een app, zorg dan dat aanmelden ook kan via de gewone pc om geen bezoekers mis te lopen.