Moeiteloos parkeren bij een evenement

Niets is zo vervelend als voor bezoekers van een evenement als rondjes rijden bij de locatie in de hoop nog een parkeerplek te vinden. Dat is straks verleden tijd. Dan wijst een app de weg naar dat ene beschikbare plekje op een drukke parkeerplaats. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat de gegevens over parkeerplaatsen beschikbaar stellen aan softwareontwikkelaars.

3 juli 2013 | Door redactie

Over een tijdje kunt u als het goed is, via uw mobiele telefoon of navigatiesysteem precies zien waar in een plaats een parkeerplek vrij is. Softwareontwikkelaars en app-bouwers krijgen van de minster Schultz van Haegen  € 1 miljoen om een applicatie te maken die de beschikbare parkeerplaatsen in kaart brengt. U kunt dan straks niet alleen zien waar een parkeerplek vrij is, maar u krijgt ook informatie over de locatie, de parkeertarieven en openingstijden van bijvoorbeeld parkeergarages. Een handige service waar bezoekers van uw evenement erg blij mee zullen zijn.

Parkeerinformatie van vier grote steden

Uitgebreide parkeerinformatie via uw smartphone levert niet alleen tijdwinst op, maar verbetert ook de doorstroom van verkeer en zorgt voor een lagere uitstoot. Er zouden hierdoor 1,5 tot 4 miljoen minder kilometers worden afgelegd in de vier grote steden in ons land. Rotterdam, Amsterdam en Utrecht starten dit jaar met het verzamelen, standaardiseren en openbaar maken van de parkeergegevens. Organiseert u wel eens een evenement in een van deze steden, dan kunt u uw bezoekers op de app attenderen. Begin 2015 moeten de gegevens voor het grootste deel van de parkeerplaatsen in Nederland beschikbaar zijn.