Tony Blair komt niet zomaar op uw congres

U kunt het vast wel met iemand anders af, maar ook als u niet kiest voor Tony Blair kan een spreker een aardig gat in het budget slaan. Een bekende spreker heeft zijn voordelen, maar is nog geen garantie voor succes.

5 juni 2015 | Door redactie

De organisatoren van het EAT food forum in Stockholm hadden hun zinnen gezet op Tony Blair als spreker. Volgens The Sunday Times vraagt de voormalig Brits premier voor een toespraak van nog geen twaalf minuten een bedrag van ongeveer € 455.000. Dat was te duur, en een alternatief is dan moeilijk te vinden. Toch kan het voordelen hebben om te kiezen voor een hele bekende naam. Zelfs als u daarvoor relatief veel geld moet neertellen. Maar een garantie op succes geeft het niet.

Kosten spreker verantwoorden

Kiezen voor een (inter)nationale bekende spreker is vooral handig als u bezoekers wilt trekken met de spreker en niet zozeer met de inhoud. Ook als het evenement een fondsenwervend karakter heeft, kan een bekend gezicht helpen om goodwill te kweken bij donateurs en andere belangrijke gasten aan te trekken. Maar bekende Nederlanders of internationale grootheden kunnen ook weerstand oproepen. Zorg in ieder geval altijd dat de spreker past bij de doelstelling van het evenement en dat u de kosten kunt verantwoorden.