Werkgevers huiverig voor bedrijfsborrel

Heeft u vorige week ook afgesloten met een vrijdagmiddagborrel? Grote kans dat er een of meer collega’s met te veel drank op de deur uit zijn gegaan. Om escalatie te voorkomen, houden veel werkgevers de bedrijfsborrel buiten de deur.

18 mei 2015 | Door redactie

Bedrijfsborrels zijn goed voor de onderlinge verhoudingen, maar als ze escaleren kunnen ze de sfeer aardig verpesten. Uit onderzoek van jobbird.com zou blijken dat bij ruim één van de vijf werknemers de bedrijfsborrel wel eens uit de hand is gelopen. Werkgevers zouden daardoor minder geneigd zijn bedrijfsborrels in het pand te houden, deze te beperken of helemaal af te schaffen. Soms is wangedrag door alcoholmisbruik reden tot ontslag.

Vrouw maximaal één glas aclohol

Hoewel bij 21% van de respondenten de bedrijfsborrel escaleerde, zijn er ook bedrijven waarbij alles betrekkelijk kalm verloopt. Bij deze groep wordt nauwelijks of helemaal geen alcohol gedronken (35%). De groep werknemers die af en toe borrelt en daarbij wel zonder problemen alcohol geschonken krijgt is overigens het grootst (44%). STIVA (Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie) raadt werknemers aan bij bedrijfsborrels matig te zijn met alcohol; dat is voor vrouwen niet meer dan één glas en voor mannen niet meer dan twee.