Digitale postzegels heeft u altijd in huis

23 mei 2013 | Door redactie

Is de frankeermachine kapot, heeft u geen postzegels in huis en moet er dringend een brief de deur uit? PostNL heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee u digitale postzegels kunt plakken. U hoeft dan alleen een cijfercode te noteren op de plek waar normaal gesproken de traditionele postzegel zou komen.

Brieven en kaarten frankeren kan nu ook digitaal. PostNL heeft hiervoor binnen zijn app ‘PostNL’ de dienst ‘Postzegelcode’ gelanceerd. De digitale postzegel komt in de vorm van een code die uit negen cijfers en letters bestaat. Die code schrijft u op de plek die normaal gesproken voor de traditionele postzegel is gereserveerd. U hoeft niet bang te zijn dat uw handschrift niet te lezen is. De sorteermachines van PostNL zijn erop gebouwd om de meest uiteenlopende handgeschreven codes te herkennen. Maar probeert u uiteraard wel netjes te schrijven.

Digitale postzegel duurder dan traditionele postzegel

Vooralsnog bent u met de digitale postzegel wel duurder uit. Voor een postzegelcode betaalt u namelijk € 0,75, terwijl een traditionele postzegel u momenteel € 0,54 kost. De gratis applicatie van PostNL is verkrijgbaar voor iOS-toestellen en smartphones die op besturingssysteem Android draaien.