Microvezeldoekje reinigt flatscreen glansrijk

Ook monitor- en laptopschermen worden wel eens vuil. Gaat u de vlekken te lijf met een speciaal schoonmaakmiddel, of behaalt u net zulke goede resultaten met een eenvoudige huis-, tuin- en keukenoplossing? De Consumentenbond zocht het uit.

27 juli 2015 | Door redactie

Een ijverige collega komt even iets aanwijzen op uw monitor en hop, er staat een vette vingerafdruk op uw  scherm. U wilt het schoonmaken, maar wat is het beste middel daarvoor? De Consumentenbond publiceerde in het juli/augustus-nummer een test. 23 schoonmaakmiddelen werden uitgeprobeerd, waaronder speciale beeldschermreinigers, vochtige doekjes, sprays en gels. Ook huismiddelen haalden de test, zoals schoonmaakazijn, een vochtig microvezeldoekje, allesreiniger en brilpoetsdoekjes. Al deze middelen werden losgelaten op zes vuile flatscreens. Wat bleek? Een eenvoudig vochtig microvezeldoekje zorgt voor de beste resultaten.

Geen vocht tussen behuizing en scherm

U hoeft dus geen dure middelen aan te schaffen om de klus geklaard te krijgen. Het microvezeldoekje wist zowel vingerafdrukken als stof goed te verwijderen. Zorg wel dat het doekje niet té vochtig is, want als er vocht tussen de behuizing en het scherm komt, kan dit beschadigd raken.