Planten zorgen voor blij kantoor

26 juli 2010 | Door redactie

Planten hebben een zeer gunstig effect op kantoormedewerkers. Ze zijn goed voor het binnenklimaat op kantoor en zuiveren de lucht. En planten zijn niet al te duur. Heeft u toch nog moeite om een gierige directie te overtuigen van de investering: met een cyclaam op het bureau oordeelt de werknemer positiever over zijn werkgever.

Dat bleek uit onderzoek van de Texas State University. De onderzoekers concludeerden dat groene planten op het bureau de mening van werknemers kunnen beïnvloeden. Werknemers met meer planten om zich heen, hebben een positiever beeld van hun leidinggevende dan werknemers die op hun werk 'plantloos' zijn.

Groen op de werkvloer

U weet vast al dat planten een stressverlagende werking hebben en de medewerkertevredenheid verhogen. Maar wist u ook dat het lichamelijke en psychologische effect niet alleen aan levende planten wordt toegedicht? Ook van namaakplanten blijkt een stimulerende werking uit te gaan. Met name mensen die moeten werken in een ruimte met kunstlicht en zonder uitzicht, hebben profijt van groen op de werkvloer.