Postzegelcode vervangt echte postzegel

Het is voor u vast geen onbekend probleem: u wilt een brief of kaart op de bus doen, maar u kunt nergens meer een postzegel vinden. In dat soort situaties kan de nieuwste versie van de PostNL app goed van pas komen! Daarmee kunt u namelijk direct een Postzegelcode aanschaffen, waarmee een fysieke postzegel overbodig is.

29 mei 2013 | Door redactie

Een Postzegelcode is een combinatie van negen letters en cijfers. U schrijft deze combinatie op de plek waar u normaal de postzegel zou plakken. Handig en snel dus! U kunt een Postzegelcode aanschaffen via de nieuwste versie van de PostNL app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Een echte vervanger van de postzegel is het trouwens niet. Om te beginnen kunt u er alleen binnenlandse poststukken van maximaal 20 gram mee verzenden. Bovendien kost een Postzegelcode 75 eurocent. Dat is veel meer dan de normale postzegel, waar u 54 cent voor moet neertellen. Ook is de code maar vijf dagen geldig.

Online verzendservice is soms alternatief

Voor het frankeren van kleine en grote pakketten kunt u overigens ook terecht bij de online verzendservice van PostNL. Daar kunt u online een frankeerlabel aanschaffen dat u zelf kunt uitprinten. Afhankelijk van de grootte van het pakket, kunt u het dan in de brievenbus doen of op het Postkantoor afleveren. Ook het laten ophalen ervan is mogelijk.