Secretaresse in top tien populaire vacatures

21 januari 2015 | Door redactie

De hele maand januari mag u nog terugkijken op het afgelopen jaar, maar dan moet u toch echt de blik naar voren richten. Plannen voor een carrièrestap? Dan is het goed om te weten waar u de meeste concurrenten zult aantreffen.

De maand van de lijstjes is bijna voorbij. Dan kunt u echt aan de slag met uw goede voornemens. Een andere functie of een nieuwe werkgever bijvoorbeeld. Volgens Nationale Vacaturebank waren vorig jaar de meeste werkzoekenden uit op een baan als administratief medewerker. Deze functie staat op nummer één in de top tien van populairste vacatures in 2014. Gevolgd door respectievelijk de financieel administratief medewerker en de commercieel medewerker binnendienst.

Meer vraag naar personeel in techniek

Niet alleen de functie is belangrijk, ook de sector waarin gezocht werd, zegt iets over de situatie op de arbeidsmarkt. Een baan in de zorg- en welzijnssector scoorde in 2014 het hoogst. Daarna waren de overheid en non-profitorganisaties het meest gewild als werkgever. Maar de meeste werkgelegenheid was elders te vinden: in de techniek, de bouw en de zakelijke dienstverlening. Wil iedereen dan zo graag in de zorg werken? Het hoge aantal werkzoekenden in die richting is eerder het gevolg van reorganisaties in de zorg. Het complete lijstje ziet er als volgt uit:

  1. Administratief Medewerker
  2. Financieel Administratief Medewerker
  3. Commercieel Medewerker Binnendienst
  4. Productiemedewerker
  5. Accountmanager
  6. Gastouder
  7. Magazijnmedewerker
  8. Logistiek Medewerker
  9. Secretaresse
  10. Commercieel Medewerker