Tarieven voor pakketbezorging in beweging

Verstuurt uw organisatie veel post, dan loont het om tarieven van verzenders te vergelijken. Vooral de markt van pakketbezorging is in beweging. Misschien iets te veel. De bezorgers van PostNL zijn ontevreden over de arbeidsvoorwaarden. Dat kan gevolgen hebben voor de tarieven.

20 mei 2015 | Door redactie

De pakketbezorgers die zijn ingehuurd door PostNL zijn niet tevreden. Het postbedrijf huurt zelfstandigen in om pakketten van opdrachtgevers te bezorgen. Omdat deze zelfstandigen geen andere opdrachten mogen aannemen en zij ontevreden zijn over de hoogte van hun beloning, komen zij in opstand.

Hogere tarieven pakketbezorging

Het is niet ondenkbaar dat de bezorgers gelijk krijgen; vakbond FNV staat achter de zelfstandig ondernemers die pakketten bezorgen. FNV eist nu dat zij in dienst komen bij PostNL óf mogen onderhandelen over de beloning en vrij zijn om andere opdrachten aan te nemen. PostNL gaat nu in gesprek met FNV om tot een akkoord te komen. Mochten de beloningen voor de bezorgers inderdaad omhoog gaan, dan kan het zijn dat dat gevolgen heeft voor de tarieven voor pakketbezorging. Het kan dus geen kwaad om te kijken wat de alternatieven zijn.