Uw camerabeelden live op internet

10 november 2014 | Door redactie

Kijk nog eens kritisch naar de beveiliging van de beveiligingscamera’s van uw organisatie. Hanteert u nog steeds de standaardwachtwoorden zoals 'admin:12345', dan is de kans groot dat de camerabeelden live te zien zijn op internet.

Veel organisaties hanteren de standaardwachtwoorden zoals 'admin:12345' voor de beveiliging van hun beveiligingscamera’s. Deze wachtwoorden zijn echter heel eenvoudig te kraken. Hackers hoeven daardoor weinig moeite te doen om toegang tot de beelden te krijgen. Om dit probleem aan de kaak te stellen, is de website insecam.com opgericht. Op de site zijn livebeelden te zien van beveiligingscamera’s over de hele wereld.

Camerabeelden op internet verwijderen

De site toont een hele lijst landen met elk honderden camera’s. U heeft de keuze uit maar liefst 2.268 Nederlandse camera’s. Heeft u eenmaal een camera gekozen, dan kunt u de livebeelden zien. Ook vermeldt de site de locatie van de camera met behulp van Google maps en het wachtwoord dat de camera momenteel beveiligt. De oprichter van de site wil duidelijk maken hoe belangrijk het is om de standaardwachtwoorden te wijzigen. Mocht u uw eigen camerabeelden op de site aantreffen, dan kunt u deze verwijderen door het wachtwoord van de camera te wijzigen.

Update 24-11: De website is inmiddels offline gehaald.