Vanaf nu geen YouTube meer op ouder apparaat

22 april 2015 | Door redactie

Liefhebbers van YouTube opgelet: door een wijziging in de software werkt de videodienst niet meer op ieder apparaat. Het gaat om oudere apparaten zoals de Apple TV uit 2012. Ook iPhones en iPads die niet minimaal op iOS 7 draaien, kunnen YouTube vaarwel zeggen.

Staat er op kantoor nog een smart-tv die dateert uit 2012 of eerder, dan bestaat de kans dat u daar ineens geen YouTube-filmpjes meer op kunt bekijken. Google heeft namelijk een aanpassing aan de software gedaan, waardoor YouTube niet meer op ieder apparaat werkt. De update werd al een jaar geleden aangekondigd, maar is nu dan echt een feit.

YouTube op iPhone via browser

De ‘getroffen’ apparaten zijn smart-tv’s en blu-ray-spelers uit 2012 of eerder. Het gaat dan om de merken Sony en Panasonic. Apple lijkt het grootste slachtoffer te zijn. Niet alleen is YouTube verleden tijd op oudere Apple TV’s, alle iPhones en iPads die nog op iOS 6 of lager draaien, moeten het zonder de app van de streamingdienst stellen. Wel kunt u op apparaten die op een oudere versie van iOS draaien YouTube bekijken vanuit de browser Safari.