Kunnen we door goed te verpakken de risico’s van pakketverzending ondervangen?

22 september 2020

Onze producten worden altijd zorgvuldig en goed verpakt. Maar hebben we daarmee echt alle risico’s van pakketverzending ondervangen?

Vanaf het moment dat een besteld product in de verpakking wordt gedaan, wordt het nog aan een hele reeks gevaren blootgesteld. Een spatje water zal natuurlijk niet meteen uw verpakking doordrenken en het product volledig ruïneren, maar karton kan er wel behoorlijk door verzwakt raken. Dat karton mag juist niet minder stevig worden, want dat is nu precies de bescherming van het product.

Breekbaar

Hoewel u uw pakket beschouwt als de belangrijkste zending op de wereld, zal de pakketbezorger dat toch anders zien. Dat betekent niet dat de pakketbezorgers onzorgvuldig omgaan met uw pakket. Maar ondanks de goede bedoelingen kan uw pakket onder een grote stapel zware dozen komen te liggen. Kies voor een doos die in elk geval gewicht kan dragen.

Het product is het uitgangspunt bij pakketten. Een t-shirt verpakt u anders dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Bekijk per situatie welke verpakking er nodig is. Houd daarbij ook de reis die het product moet afleggen in uw achterhoofd. En houd er rekening mee dat postbezorgers blind zijn geworden voor de termen ‘Breekbaar’ of ‘Fragile’.

Voor enveloppen geldt hetzelfde. Als u boeken of sieraden verstuurt, wilt u niet dat de bezorger de envelop zomaar dubbelvouwt om door de brievenbus te proppen. Schrijf er dan met koeienletters op: ‘Niet buigen’ of ‘Do not bend’.