Afnemer nog altijd geen haast met betalen

24 mei 2017 | Door redactie

Voor Nederlandse mkb-ondernemers is het schering en inslag: verlengde betaaltermijnen bij facturen. Maar liefst 44% van de ondernemers ziet zich geconfronteerd met de verlengde betaaltermijn. En 45% wordt door afnemers gevraagd een langere betaaltermijn te accepteren dan wenselijk is.

Ook zegt 48% van de ondernemers dat er wordt verzocht om een korting bij snelle betaling, zo blijkt uit een recente peiling die Betaalme.nu, een initiatief van de overheid om het betalingsgedrag van grote ondernemingen te verbeteren, liet houden onder ondernemers. Volgens Betaalme.nu hebben afnemers van mkb-ondernemingen door de aantrekkende economie geen excuus meer om later te betalen. Betaalme.nu raadt ondernemers daarom aan zelf bij afnemers over een snellere betaling te beginnen (tool).

Betaalgedrag niet veranderd ten opzichte van 2015

Overigens krijgt nog altijd een derde van de ondervraagde ondernemers later betaald dan de afgesproken termijn. Wat dat betreft is er niks veranderd ten opzichte van 2015, toen kredietverzekeraar Atradius hetzelfde constateerde. Achterstallige facturen worden over het algemeen twee weken na de vervaldatum alsnog betaald, zo bleek uit dat eerdere onderzoek.