iDEAL QR-codegenerator voor ondernemers

25 april 2016 | Door redactie

Betaalvereniging Nederland heeft een online iDEAL QR-codegenerator ontwikkeld voor ondernemers waarmee ze voor iedere betaling een veilige iDEAL QR-code kunnen aanmaken. Op het moment dat deze QR-code door een klant wordt gescand, krijgt de ondernemer een signaal waarmee hij een reguliere iDEAL-betaling op de gebruikelijke manier in de mobiel bankieren app van de klant kan opstarten.

Consumenten kunnen met behulp van de bijbehorende iDEAL QR-app een mobiele iDEAL-betaling vanaf beeldscherm, drukwerk of brief opstarten door de iDEAL QR-code te scannen. Deze code is herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Na het scannen worden de details van de iDEAL-betaling getoond. Ondernemers kunnen de code toevoegen aan papieren facturen, maar ook op originele plaatsen als de winkelruit of, in het geval van de horeca, de restaurantrekening.

Tweede pilot iDEAL-QR op komst

Inmiddels heeft een eerste pilot plaatsgehad. Collectanten van de Hartstichting zijn op pad geweest met een collectebus voorzien van een iDEAL-QR-code. Na de evaluatie van deze pilot volgt een tweede pilot. De iDEAL-app is al beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.