Jaarboek E-factureren gepubliceerd

30 juni 2017 | Door redactie

Platform E-factureren, een onafhankelijk platform dat informeert over elektronisch factureren, heeft het Jaarboek E-factureren gelanceerd. In dit tweejaarlijkse rapport zijn meer dan 110 artikelen opgenomen over e-factureren en factuurverwerking. De artikelen zijn gebaseerd op eerdere nieuwsberichten, die nu gebundeld zijn waardoor er meer samenhang is en trends beter waarneembaar zijn.

Gemiddeld genomen worden er elke week tien berichten geplaatst op de website van Platform E-factureren. De berichten van het eerste halfjaar van 2017 zijn nu gebundeld. In het Jaarboek E-factureren komen de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van dat e-factureren (tool), standaardisatie, interoperabiliteit in Nederland, overnames en financiering aan de orde. Ook zijn er opiniërende berichten opgenomen. Bijvoorbeeld of het een feit of een fabel is dat e-factureren mede heeft gezorgd voor vermindering van regeldruk en daardoor heeft bijgedragen aan kostenbesparing. 

Jaarboek e-factureren biedt een handig overzicht

Naast opiniërende stukken biedt het jaarboek ook allerlei praktische informatie. Bijvoorbeeld dat de wettelijke betalingstermijnen per 1 juli 2017 veranderen en waar organisaties rekening mee moeten houden. Of hoe organisaties elektronische facturen volgens de bewaarplicht (tools) moeten opslaan. Het eerste hoofdstuk van het Jaarboek (pdf) bevat de titels van alle  artikelen, voorzien van een link naar het artikel op de website. Daarnaast biedt het Platform E-factureren een internationale versie van het Jaarboek E-factureren: het E-invoicing Yearbook (pdf).