Met iDEAL-link scoort 40% van de facturen beter

7 september 2017 | Door redactie

Om een goede liquiditeitspositie te verkrijgen of te behouden, is het belangrijk dat klanten facturen snel betalen. Uit onderzoek blijkt dat klanten facturen sneller betalen als er in de factuur een link naar het online betaalsysteem IDEAL instaat.

Het enorme aantal betalingen dat in de maand juli 2016 met het systeem iDEAL werd voltooid, is in de onderstaande tabel weergegeven. In 2017 lag dit aantal transacties in de maand juli nog veel hoger. Om te achterhalen in hoeverre een factuur (tool) met iDEAL-link sneller werd betaald, is er door de belangenorganisatie MKB Belangen en Stuurjerekening.nl voor 10.000 facturen onderzocht of het toevoegen van een iDEAL-link voor een snellere betaling zorgde.

40% van de facturen binnen één dag betaald

Het onderzoek toonde aan dat het loont om een link naar het betaalprogramma iDEAL in de factuur op te nemen: 40% van de facturen met een iDEAL-link werd binnen één dag betaald. Van de groep facturen zonder iDEAL-link werd slechts 5% binnen één dag betaald. Vooral particuliere klanten en kleine klanten uit het mkb betaalden de facturen sneller. In de onderstaande tabel staan meer statistieken over de betaling van facturen, zoals het percentage van papieren en elektronische facturen (tool).

iDEAL-link in factuur.JPG