Papierloos kosten besparen met e-factureren

25 januari 2012 | Door redactie

E-factureren geeft veel voordelen: Directe betaling, minder fouten en snelle verwerking in de boekhouding.U bespaart tijd en geld en ook het risico op fouten in een factuur is kleiner. Er zijn geen extra eisen aan e-factureren, zolang de facturen aan de wettelijke eisen voldoen. E-factureren is toegestaan binnen de hele Europese Unie.

Omdat u geen facturen meer hoeft af te drukken, bespaart u papier en inkt. Door elektronische verzending spaart u portokosten uit en het scheelt een hoop tijd omdat u de facturen met één klik verzendt. Ook hoeft u geen facturen op te bergen in het papieren archief, want de facturen kunt u digitaal archiveren. Dit bespaart u ook ruimte in de onderneming. Handmatig invoeren van papieren facturen in de boekhouding en controle bij binnenkomst is niet meer nodig. Deze kunt u direct betalen en verwerken in de boekhouding bij een geoptimaliseerd elektronisch proces.

Akkoord

Uw zakenpartner is niet verplicht uw e-factuur te accepteren. Het is dus belangrijk om vooraf te overleggen of en hoe hij e-facturen wil ontvangen. E-factureren is toegestaan in alle lidstaten van de EU. Elk land mag echter zelf bepalen aan welke voorwaarden de e-factuur moet voldoen. Veelal stellen landen eisen aan de beveiliging, omdat dit risicogevoelig is.

Checklist

Is uw onderneming al klaar voor e-factureren? Controleer het aan de hand van de Checklist e-factureren.