Familiebedrijven kunnen deelnemen aan onderzoek

27 september 2017 | Door redactie

Het Tilburg Institute For Family Business (TiFB) van Tilburg University verricht momenteel onderzoek onder ruim 15.000 familiebedrijven in Nederland naar de financiële en sociale prestaties van familiebedrijven.

Familiebedrijven (tool) zijn een belangrijke stabiele factor in de Nederlandse economie en verantwoordelijk voor meer dan 50% van de werkgelegenheid. Toch zijn er tot op heden relatief weinig kwantitatieve (cijfermatige) academische onderzoeken gedaan naar de succesfactoren van het familiebedrijf. Daarnaast zijn de huidige onderzoeken veelal gericht op de grote (beursgenoteerde) ondernemingen, omdat over deze bedrijven relatief veel openbare informatie beschikbaar is. De kleinere en middelgrote bedrijven nemen echter een belangrijke positie in de Nederlandse economie. Daar wil de universiteit verandering in brengen.

Deelnemen aan onderzoek familiebedrijven

Familieleden en bestuurders van het familiebedrijf kunnen deelnemen aan dit onderzoek. Op de website van Tilburg University staat een vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 tot 25 minuten in beslag. De enquête kan worden ingevuld tot en met 15 oktober 2017. In het onderzoek worden de resultaten geanonimiseerd en de gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden, maar alleen voor wetenschappelijk onderzoek. Alle deelnemers krijgen, als zij dat op prijs stellen, aan het eind van het onderzoek de resultaten toegestuurd.