Nieuw kabinet laat familiebedrijf in de kou staan

Familiebedrijven komen er bekaaid vanaf als het nieuwe kabinet de voorgestelde extra maatregelen voor het bedrijfsleven doorzet. Zeker de afschaffing van de dividendbelasting, waar momenteel veel over te doen is, zou voor familiebedrijven onvoordelig uitpakken.

15 november 2017 | Door redactie

Voor buitenlandse aandeelhouders is de afschaffing van de dividendbelasting aantrekkelijk. Omdat de meeste Nederlandse multinationals familiebedrijven (tool) zijn met Nederlandse eigenaren en dus aandeelhouders, schieten zij echter niks op met de maatregelen. Dit zei de directeur van de Vereniging van Nederlandse Familiebedrijven, Albert Jan Thomassen, deze week in het radioprogramma ‘Zakendoen’ van BNR.

Familiebedrijven minder bedeeld

Volgens Thomassen passen familiebedrijven zich altijd wel aan, maar gaat het ook om de gelijke kansen. Familiebedrijven worden ten opzichte van andere ondernemingen minder bedeeld dan bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven of start-ups, aldus Thomassen. Bij het stimuleren van ondernemerschap moet wat hem betreft geen verschil worden gemaakt tussen typen ondernemingen.