Aantal kredietverstrekkingen Qredits weer gestegen

11 oktober 2019 | Door redactie

Qredits, de non-profit dienstverlener die kleine Nederlandse ondernemingen financiert, heeft in de eerste negen maanden van 2019 € 72 miljoen aan zakelijke kredieten verstrekt. Dat is een groei van maar liefst 23% ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2018. In totaal profiteerden 3.200 ondernemers van de kredieten van Qredits.

Qredits, de grootste kredietverstrekker in Nederland op het gebied van alternatieve financiering, stelt leningen beschikbaar in vrijwel elke branche in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Qredits biedt niet alleen kredieten aan, maar wil (startende) ondernemers in het mkb ook coaching bieden. Qua verstrekkingen voor een microkrediet – kredieten tot € 50.000 – steeg het aantal ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2018 met 23%. Het aantal verstrekte mkb-kredieten – kredieten van € 50.000 tot en met € 250.000 – steeg met 65%. In totaal werden 127 mkb-kredieten verstrekt voor 2019 tot nu toe.

Flexibel krediet net als vorig jaar populair

Het flexibel krediet – een doorlopend krediet voor de financiering van werkkapitaal – bleek ook net als vorig jaar weer populair te zijn onder Nederlandse ondernemers. Zo’n 708 ondernemers maakten gebruik van dit doorlopend krediet tot € 25.000. De bovenstaande ontwikkelingen zorgden voor een forse groei van de kredietportefeuille. In de afgelopen tien jaar heeft Qredits 398 miljoen verstrekt, hiervan staat momenteel 193 miljoen aan obligo uit.  

Nieuw bij Qredits   

Per 1 oktober biedt Qredits ondernemers die een sociale of maatschappelijke doelstelling ambiëren een speciale kredietvorm aan. Bij deze kredietvorm past een aantrekkelijkes rente van 5,75%. Die hoge rente is mogelijk dankzij een Europees garantieprogramma (EaSi Social Enterprise) voor sociale ondernemingen.  

Bijlagen bij dit bericht