De beste financieringsvorm voor uw organisatie

26 juni 2014 | Door redactie

De boel financieel gezien op de rit houden is binnen de meeste organisaties een behoorlijke uitdaging. De ondernemerskredietdesk kan u hierbij helpen. De tool is door MKB-Nederland, VNO-NCW, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Ministerie van Economische Zaken opgezet om ondernemers te helpen bij het vinden van financiering.

Krediet lospeuteren bij de bank is steeds lastiger. Banken wijzen maar liefst 45% van de kredietaanvragen af. Nu de economie weer wat aantrekt, zal de vraag naar krediet voor investeringsplannen echter alleen maar toenemen. Om organisaties te helpen, is de Ondernemerskredietdesk in het leven geroepen. Hier vindt u een financieringswijzer waar u, na het invullen van een aantal gegevens, snel ziet wat voor u de beste vorm van financiering is. Alternatieven voor bankfinanciering worden ook in het overzicht opgenomen.

Betere financieringsaanvragen schrijven

De Nederlandse Vereniging van Banken hoopt dat de website organisaties ook helpt bij het schrijven van betere financieringsaanvragen. Tot slot heeft de website ook een meldpunt. Krijgt u bijvoorbeeld steeds nul op het rekest van uw bank en vindt u dit niet terecht, dan kunt u daar nu melding van maken.