EIB stelt miljoenen beschikbaar voor het mkb

17 januari 2014 | Door redactie

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft via een kredietprogramma € 350 miljoen beschikbaar gesteld voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de Benelux die willen investeren. Door de betrokkenheid van de EIB profiteert het mkb ook van een lagere rente. Met de financiering van de EIB kunnen ondernemingen de investeringskosten van projecten voor 100% dekken tot een maximum van € 12,5 miljoen per project.

Het financieringsprogramma moet kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid bieden om ook in economische zware perioden te kunnen blijven investeren in heel Europa. Ook in Europa krijgen Nederlandse mkb-ondernemingen namelijk moeilijker een lening bij banken dan grote ondernemingen. De Europese Investeringsbank stelt voor Nederland maar liefst € 210 miljoen beschikbaar in de vorm van leningen en leases. Voor België en Luxemburg is € 140 miljoen beschikbaar. Het kredietprogramma moet nog deze maand opengesteld worden.

Bijdragen aan beleidsdoelstellingen

De Europese Investeringsbank (EIB) biedt het financieringsprogramma aan. De EIB is een instelling van de Europese Unie voor langlopende leningen. Ondernemingen die met hun investeringen bij willen dragen aan de beleidsdoelstellingen van de Europese Unie kunnen een langlopende financiering krijgen.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande maatregel of wijziging, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!