Examen Wft-diploma vóór 1 januari 2017

20 oktober 2016 | Door redactie

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft onlangs statistieken gepubliceerd over het aantal afgelegde Wft-examens. Deze examens moeten bepaalde financials vóór 1 januari 2017 afleggen.

In de Wet op het financieel toezicht (Wft) is bepaald dat financials in een adviserende functie bij een financiële onderneming moeten voldoen aan vakbekwaamheidseisen en permanente educatie (PE). De financials die het betreft, moeten vóór 1 januari 2017 een nieuw Wft-diploma behalen. Dit is nodig om te adviseren over financiële producten zoals hypotheken (tool), vermogensopbouw, beleggingsverzekeringen en pensioenproducten (tools). Diploma’s die vóór 1 januari 2014 zijn behaald, kunnen bij één van de Wft-exameninstituten worden omgewisseld voor een nieuw exemplaar. Dit is alleen toegestaan als er een PE-plus-toets wordt afgelegd.

Slagingspercentages Wft-examens

Het CDFD heeft onlangs statistieken gepubliceerd over de slagingspercentages van de afgenomen PE en PE-plusexamens uit de periode april 2016 tot en met september 2016. Voor het Wft-examen Initieel basis was het slagingspercentage het hoogst, 70,1%. Het laagste slagingspercentage werd behaald bij het examen Initieel Hypothecair krediet, 36,8%.

wft slagingspercentages.JPG