Qredits heeft record aan alternatieve financiering geleverd

6 april 2018 | Door redactie

Al enkele jaren achtereen boekt Qredits succes met het verlenen van krediet aan startende en bestaande ondernemers. Nu is weer een record verbroken: Qredits heeft inmiddels in totaal een kwart miljard euro verstrekt. Niet eerder verleenden alternatieve financieringspartijen zo’n hoog bedrag aan krediet.

Qredits is een non-profit dienstverlener die zich richt op het financieren van kleinere Nederlandse ondernemingen en is opgericht in 2009. Inmiddels zijn 12.000 zowel bestaande als startende ondernemers gefinancierd. Bij het merendeel (75%) gaat het om microkredietverstrekkingen van onder de € 50.000 en dan vooral aan startende ondernemers (63%). Maar ook al bestaande ondernemers konden een beroep doen op deze financieringsvorm. Dankzij het succes kan Qredits ook gunstige voorwaarden leveren. Zo is voor 2018 het rentepercentage voor alle nieuwe microkredieten en mkb-kredieten met 1% verlaagd. Dit is een positieve ontwikkeling voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf die op zoek zijn naar alternatieve financiering (tool)

Verschillende soorten krediet

Sinds 2015 kunnen ondernemingen bij Qredits voor maximaal € 250.000 een kredietaanvraag indienen. In aanvulling op het microkrediet kunnen mkb-ondernemingen gebruikmaken van het mkb-krediet. Dit is een lening voor een bedrag van minimaal € 50.000 tot maximaal € 250.000. Sinds 1 juni 2016 biedt Qredits een nieuw flexibel krediet aan, dat alleen in combinatie met een lening van Qredits wordt verstrekt. Dit doorlopende zakelijke krediet (tot € 25.000) heeft de functie van werkkapitaal (tools).  

Ook andere ondersteuning aangeboden

Naast financiële ondersteuning biedt Qredits ondernemers onder andere gratis e-learnings aan ondernemers. Er zijn inmiddels 6.000 coachingstrajecten verzorgd. Daarmee zal de kwaliteit van aanvragen mogelijk nog verder stijgen en leren (startende) ondernemers nog beter winst te maken. Ook op de agenda voor 2018 staat een financial leaseproduct om nog beter gestructureerde financiering te bieden.