Website moet musea aan extra inkomsten helpen

27 maart 2013 | Door redactie

Bent u op zoek naar extra inkomsten voor uw museum of culturele instelling, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of de restauratie van een kunstwerk te betalen, dan kan de site Find your Funding misschien uitkomst bieden. Deze nieuwe website geeft u namelijk een overzicht van alle culturele projecten in Nederland en brengt u in contact met sponsors die een bedrag van minimaal € 5.000 willen bijdragen.

Op de site Find your Funding kunt u vanaf nu terecht als u voor uw culturele instelling een project wilt aanmelden en op die manier geld wilt inzamelen om het project of een deel daarvan te bekostigen. Voordat uw project op de site wordt gepubliceerd, beoordeelt een redactie en een deskundige Commissie van Advies de haalbaarheid van uw project. Bij groen licht wordt het project op de website vermeld en is het wachten op één of meerdere geldschieters.

Inzicht in welke musea op zoek zijn naar geld

Met de site willen de initiatiefnemers inzicht geven in welke musea geld zoeken en voor welke projecten. Zij geven wel aan dat ze geen grote groepen mensen zoeken die kleine bedragen willen storten maar donateurs die bedragen hoger dan € 5.000 willen geven.