Bespaar geld met uw ingehuurd personeel

20 december 2013 | Door redactie

Huurt uw onderneming personeel in, dan is het goed om te weten dat u hierop kunt besparen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CSB) en het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) blijkt dat ondernemingen jaarlijks ruim € 3 miljard kunnen besparen op de inhuur van personeel.

Oorzaak van het te veel uitgeven voor inhuur van personeel is dat ondernemingen totaal geen inzicht hebben in het ingehuurde personeel. Daarnaast blijkt dat in sommige gevallen niet eens bekend is wie in de onderneming personeel inhuurt en waarvoor. Ook is het vaak onbekend tegen welk tarief de onderneming personeel inhuurt en hoe lang het ingehuurde personeel werkzaam is. Om flink te kunnen besparen op deze kosten, moet uw onderneming dus eerst goed inzicht krijgen welk personeel ingehuurd wordt, door wie en wat de tarieven hiervoor zijn.

Neem zelf contact op met personeel

Gezien de huidige arbeidsmarkt zal de inhuur van flexibel personeel alleen maar toenemen. Ondernemingen willen zich niet meer binden aan een werknemer en vinden inhuur een uitkomst. Bovendien maken de nieuwste technologieën het steeds gemakkelijker om ondernemingen direct in contact te brengen met flexibel personeel. Dit scheelt ook weer in de kosten, omdat u niet betaalt voor de tussenpersoon.