Let goed op de bijverdiengrens van studenten

Studenten die studiefinanciering ontvangen, mogen per jaar niet meer dan € 13.530,90 verdienen. Verdienen ze meer, dan moeten ze hun ‘stufi’ stopzetten. Houd deze bijverdiengrens dus goed in de gaten voor de bijverdienende studenten.

30 mei 2013 | Door redactie

In het bericht ‘Minimumloon bij vakantiewerk door scholieren’ kon u al lezen dat de kinderbijslag wordt stopgezet als 16- en 17-jarigen meer dan € 1.300 netto verdienen in de vakantieperiode. Ook voor studenten geldt er een bijverdiengrens voor het ontvangen van studiefinanciering.

Stufi zelf stopzetten en terugbetalen

Als deze zomer studenten bij uw onderneming aan het werk gaan, moet u het maximum bijverdienloon in de gaten houden. Vakantiewerkers die studiefinanciering ontvangen, mogen namelijk niet onbeperkt bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft. Per kalenderjaar mogen ze niet meer verdienen dan € 13.530,90 bruto om hun studiefinanciering te behouden.
Wie meer bijverdient, moet zelf de studiefinanciering – inclusief het zogenoemde studentenreisproduct – stopzetten met ingang van de maand waarin hij de bijverdiengrens overschrijdt. Het te veel verdiende geld moet hij terugbetalen. Komt een student er achteraf achter dat hij te veel heeft bijverdiend, dan kan hij dit met het Formulier wijzigingen student van DUO doorgeven.