Nederlandse vrouw meest tevreden met carrière

4 maart 2013 | Door redactie

Ondanks de druk van de overheid op vrouwen om meer uren te gaan werken, vindt de Nederlandse vrouw het wel prima zo. Maar liefst negen op de tien Nederlandse vrouwen is tevreden met haar carrière. Daarmee staan Nederlandse vrouwen in de top 3 samen met vrouwen in India en Brazilië. Dat blijkt uit een onderzoek van What Women Want @ Work en LinkedIn in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom http://blog.linkedin.com/2013/02/28/linkedin-what-women-want-study/ ruim 5.300 werkende vrouwen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Australië, Singapore, India, Zweden, Italië, Spanje, Brazilië en Canada. Van de vrouwen in Europa zijn Nederlandse vrouwen zelfs het meest tevreden met hun carrière. Ze hebben zelfvertrouwen en kijken positief naar de combinatie van werk en gezin. Wat vrouwen het meest belangrijk vinden zijn een goede balans tussen werk en gezin en het hebben van een interessante baan. Een verantwoordelijke functie is belangrijk, maar staat niet bovenaan het prioriteitenlijstje.

Positief over combinatie werk en gezin

Een hoog salaris staat lager op de lijst van zaken die vrouwen belangrijk vinden in hun loopbaan, maar niet voor Nederlandse vrouwen. Die vinden een goede beloning voor hun werkzaamheden juist belangrijker. Verder denken ze opvallende positief over het combineren van werk en gezin. Meer dan driekwart (78%) van de Nederlandse werkende vrouwen vindt dat het kan: een succesvolle loopbaan ontwikkelen, kinderen opvoeden en een goede relatie hebben. Ongetwijfeld heeft de mogelijkheid om parttime te werken daarmee te maken. Vrouwen hebben ook wensen voor de toekomst. De belangrijkste voorwaarde voor succes voor vrouwen in hun loopbaan is volgens de ondervraagde vrouwen een flexibele werkomgeving.