Vakantiekracht in trek voor digitale klusjes

15 juni 2015 | Door redactie

Vakantiekrachten zijn echt niet alleen handig voor bedrijven waar veel productie- of seizoenswerk te doen is. De digitalisering zorgt ervoor dat vakantiewerkers steeds vaker met hun hoofd werken in plaats van met hun handen.

De zomer is voor veel organisaties een goede periode om administratieve achterstanden weg te werken, omvangrijke archiefklussen op te pakken of eens grondig op te ruimen. Vakantiekrachten kunnen u daarbij helpen. En die worden echt niet meer alleen ingehuurd voor fysiek werk of seizoensarbeid. Volgens uitzendbureau Start People is het traditionele banenaanbod voor vakantiekrachten snel aan het veranderen. Studenten worden steeds vaker ingehuurd voor korte klussen en projecten voor de marketing-, communicatie- en online afdelingen.

Vakantiekrachten voor denkwerk

Vakantiekrachten worden steeds vaker ingezet bij ‘denkwerk’ dat ontstaat als gevolg van de digitalisering. En dus kunt u bij bureaus die bemiddelen in vakantiewerk of vaak ook terecht als u studenten zoekt om tijdelijk een handje te helpen bij bijvoorbeeld het uitvoeren van een social mediaproject of de ontwikkeling van een app, maar ook voor werkzaamheden die samenhangen met online verkopen en transacties. Vraag u altijd wel af of een student of vakantiekracht de efficiëntste oplossing is, want slim of niet, de meeste tijdelijke werknemers moeten toch ingewerkt worden