E-mailmarketing is relevant voor fondsenwerving

De belangstelling voor e-mailnieuwsbrieven is nog steeds erg groot. Dit blijkt uit de resultaten van het recente Nationaal E-mail Onderzoek 2018. Een e-mailnieuwsbrief is erg geschikt om conversies voor uw organisatie te realiseren.

7 november 2018 | Door redactie

Het onderzoek naar het gebruik van e-mailnieuwsbrieven is uitgevoerd onder 2.055 Nederlanders. Hierbij ging het vooral om nieuwsbrieven van commerciële organisaties. De resultaten zijn echter ook relevant voor uw non-profitorganisatie. E-mailnieuwsbrieven zijn nog steeds erg populair: 94% van de ondervraagden is ingeschreven op een nieuwsbrief. Het afgelopen jaar heeft bijna 80% zich ingeschreven voor een nieuwe e-mailnieuwsbrief. De belangstelling voor de nieuwsbrief is erg hoog als er aanbiedingen worden gedaan. Mensen schrijven zich uit voor de nieuwsbrief als het nieuws niet interessant is of de frequentie van de nieuwsbrief veel te hoog.

Conversie halen uit de nieuwsbrief

Uiteindelijk is het belangrijk om ook conversie te halen uit de nieuwsbrieven. Uit de resultaten blijkt dat 72% van de Nederlanders wel eens iets via de nieuwsbrief bestelt. Meer dan 56% heeft zelfs een overboeking gedaan naar aanleiding van een e-mail. Uw organisatie kan dus zeker baat hebben bij het versturen van nieuwsbrieven en er van profiteren bij het werven van fondsen of leden. De ondervraagden hebben als het om privacy gaat ook veel meer vertrouwen in de e-mail dan sociale media.

Moment om nieuwsbrief te versturen

Wanneer kan uw organisatie het beste een nieuwsbrief versturen? Over het algemeen is er een behoorlijke spreiding over de dag, maar er is een lichte voorkeur voor de ochtend tussen 7:00 en 9:00 en de avond tussen 19:00 en 21:00. De meeste nieuwsbrieven worden op de smartphone gelezen. Een persoonlijke benadering valt in een nieuwsbrief niet bij iedereen in de smaak. Jongeren hebben daar over het algemeen geen probleem mee, maar ouderen hebben dat liever niet.