PIN-collectebus nu verkrijgbaar voor alle goede doelen

Alle goede doelen kunnen nu gebruikmaken van de PIN-collectebus. Whydonate en ING hebben besloten om de collectebus op grote schaal te gaan produceren. Organisaties kunnen de collectebus kopen of huren.

29 juli 2020 | Door redactie

Whydonate en ING hebben in 2017 een PIN-collectebus ontwikkeld. De afgelopen jaren hebben twintig goede doelen meegedaan aan een pilot om de PIN-collectebus uitgebreid te testen tijdens de fondsenwerving. De resultaten van de pilot waren over het algemeen positief. Soms gaven de 3D-geprinte bussen nog wat problemen. Er is nu besloten om deze collectebussen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren, zodat alle goede doelen er gebruik van kunnen maken.

Minder contanten op zak

De PIN-collectebus is ideaal voor collectes aan de deur, bij evenementen en in winkels. Mensen hebben steeds minder contanten op zak. Op deze manier kunnen ze toch een donatie doen aan het goede doel. Het werkt heel eenvoudig. De donateur bepaalt het bedrag van de donatie en betaalt met zijn telefoon of pinpas door die tegen de collectebus aan te houden. De donatie aan het goede doel is dan direct afgerond.

Opbrengsten van een collecte stijgen weer

De genoemde partijen hebben de contactloze collectebus ontwikkeld, omdat steeds minder mensen contanten op zak hebben. Hierdoor namen de opbrengsten van een collecte flink af. De mogelijkheid van een online donatie moet dit gat opvullen. Uit onderzoek blijkt dat het bedrag van de gemiddelde donatie is gestegen van € 1,50 naar € 3,20. Daarnaast laten ook de totale opbrengsten van de collectes weer een stijgende lijn zien. Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om contactloos te doneren.