Financieel risico lopen vanwege vakantiekracht?

Schakelt uw organisatie vakantiekrachten in voor de zomerperiode, dan kan uw organisatie meer risico lopen op acquisitiefraude. Fraudeurs kunnen dan namelijk profiteren van het feit dat een vakantiekracht minder goed op de hoogte is van bepaalde financiële procedures. Voor u het weet zit uw organisatie dan vast aan ongewenste betalingen.

12 juni 2015 | Door redactie

De zomer is voor fraudeurs een lucratieve periode. Zij kunnen dan relatief eenvoudig via een spookfactuur of telefonische aanbieding uw organisatie verleiden tot het doen van onnodige betalingen, soms jarenlang. Een minder ervaren werknemer of vakantiekracht die tijdelijk invalt bij de administratie heeft dan bijvoorbeeld toegezegd om een klein bedrag te betalen, niet wetende dat het eigenlijk gaat om een contract dat uw organisatie verplicht elke maand dat bedrag over te maken. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat degene die het werk overneemt van werknemers op vakantie goed wordt ingewerkt. 

Onbekende zaken laten liggen

Stel de vakantiekracht op de hoogte van uw vaste leveranciers en laat weten welke offertes of facturen zijn goedgekeurd. Door hiervan een lijst op te stellen, kan de tijdelijke kracht controleren of er inderdaad afspraken zijn met een bepaalde partij. Verder kunt u met de vakantiekracht afspreken dat hij niet ingaat op nieuwe voorstellen of aanbiedingen, telefoontjes van onbekende partijen noteert en brieven, faxen en facturen bewaart. Zodra uw vaste werknemer terug is van vakantie, kan hij deze zaken dan verder afhandelen. 

Bijlagen bij dit bericht

Voorkom acquisitiefraude
E-learning | VideoCollege 19 minuten