Harde aanpak advertentiefraude noodzakelijk!

13 april 2012 | Door redactie

Voorkom dat uw onderneming aan acquisitiefraude ten prooi valt! Zorg ervoor dat geen enkele werknemer in de val van advertentiefraudeurs trapt. Dat gaat soms ongemerkt. Het is al voldoende om – naar aanleiding van een telefoontje met het verzoek om gegevens van uw onderneming te controleren – een formulier ondertekend terug te faxen. Vervolgens zit uw onderneming vast aan een overeenkomst waar u bijna niet meer vanaf komt.

De schade die ondernemingen leiden door spookfacturen en verschillende vormen van acquisitiefraude wordt geschat op ongeveer € 1 miljard per jaar. Het CDA wil daarom dat er harder opgetreden wordt tegen deze vormen van fraude. Zij wil dat bereiken door acquisitiefraude strafbaar te stellen. Ook komt er mogelijk een verplichting om bij de werving voor gidsen of telefoonboeken direct duidelijk te maken dat het niet om een gratis vermelding gaat. De politiek heeft ook oog voor de positie van ondernemingen als slachtoffer: voor hen moet het mogelijk zijn om schadevergoeding te eisen.

Steunpunt acquisitiefraude

Is uw onderneming slachtoffer van acquisitiefraude geworden? Meld dit dan bij het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF). Op de website fraudemeldpunt.nl vindt u veel informatie over fraude in allerlei verschillende vormen. Ook vindt u er meer tips om acquisitiefraude snel te herkennen en een overzicht van ondernemingen die spookfacturen versturen.