Meld vermoeden van kartelvorming

7 juni 2016 | Door redactie

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) roept organisaties op om vermoedens van kartelvorming te melden. De ACM lanceert een campagne om te wijzen op kartelvorming en aan welke verschillende signalen een kartel te herkennen is.

Met de campagne ‘Kartels gaan nooit onopgemerkt’ hoopt de ACM zo duidelijk te maken hoe u een kartel kunt herkennen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over verboden prijsafspraken of andere manieren om concurrenten buiten spel te zetten. Uiteindelijk hoopt de toezichthouder dat meer mensen kartelvorming zullen melden aan de ACM. Op de website van de ACM kunt u zelfs een kartelcheck doen om er achter te komen of uw organisatie te maken heeft met oneerlijke concurrentie.  

Kartelvorming in de laatste editie van BV Rendement

Als kartelvorming bewezen is, straft de ACM de betrokken organisaties met hoge boetes. Ook betrokken bestuurders kunnen vanaf 1 juli 2016 persoonlijk een boete krijgen tot maximaal € 900.000. Abonnees van BV Rendement kunnen in de laatste editie alles lezen over kartelvorming en de werkwijze van de ACM. Heeft u nog geen abonnement, sluit dan nu een proefabonnement af.